Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.09.2019

На Вінниччині прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт щодо організованої групи осіб, які здійснювали незаконну реалізацію фальсифікованих підакцизних товарів

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт щодо організованої групи з 4 осіб, що здійснювали незаконну реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв по всій території України з використанням підконтрольних інтернет-сайтів, за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 204, ч.  4 ст. 190, ч. 3  ст. 229, ч. 3 ст. 209 КК України.

Так, у ході проведення досудового розслідування працівниками прокуратури Вінницької області, відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Подільського управління кіберполіції Національної поліції України, слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області та міжрайонного оперативно-розшукового відділу Південного регіонального управління Держприкордонслужби України виявлено злочинну групу осіб, яка здійснювала виготовлення та, у подальшому, за допомогою інтернет-сайтів, забезпечувала замовлення та реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв під виглядом продукції відомих світових брендів.

Так,  за результатами злагодженої співпраці та спланованих заходів, на підставі ухвал суду, проведено 12 обшуків на території Вінницької області. Виявлено та вилучено понад 10 тис. літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, розфасованих в упаковки типу «bag-in-box» орієнтовною вартістю 2 млн 625 тис. гривень, 2 автомобілі, якими здійснювалось їх транспортування, мобільні термінали, грошові кошти здобуті злочинним шляхом.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1899