Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.09.2019

На Вінниччині прокуратура через суд вимагає стягнення заборгованості з орендної плати за землю

Органи прокуратури Вінниччини, реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, продовжують активну роботу щодо збільшення надходжень до бюджету та забезпечення законності у сфері земельних відносин.

Так, Немирівською місцевою прокуратурою Вінницької області встановлено факт наявності у суб’єкта господарювання – юридичної особи заборгованості  зі сплати орендної плати за землю в розмірі майже 100 тис. гривень.

Установлено, що орендарем, упродовж 3-х років, не сплачувалась орендна плата за користування земельною ділянкою площею 0,22 га, яку товариству було передано в оренду відповідно до договору оренди земельної ділянки від 27.11.2014.

Крім того, відповідно до умов договору оренди орендарю нараховано пеню за несвоєчасне внесення орендної плати у строки передбачені договором.

З урахуванням викладеного, керівником Немирівської місцевої прокуратури до господарського суду Одеської області скеровано позовну заяву про стягнення заборгованості з орендної плати за землю та нарахованої пені за несвоєчасне внесення орендної плати, яка перебуває на розгляді.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1897