Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2019

На Вінниччині прокуратура встановила факт самовільного зайняття фермерським господарством земельних ділянок сільськогосподарського призначення

Органами прокуратури Вінниччини активно застосовуються представницькі повноваження щодо захисту інтересів держави у сфері земельних відносин.

Так, Калинівською місцевою прокуратурою Вінницької області вивчено стан законності у сфері земельних відносин щодо використання земель державної та комунальної власності на території Погребищенського району Вінницької області та встановлено факт самовільного використання фермерським господарством  земельних ділянок загальною площею 15 га.

Вказані земельні ділянки державної форми власності, усупереч вимогам чинного законодавства, використовуються без рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу у власність або надання у користування та за відсутності вчиненого правочину щодо таких земельних ділянок.

З урахуванням викладеного, керівником Калинівської місцевої прокуратури до господарського суду Вінницької області, скеровано позов про стягнення шкоди, завданої внаслідок самовільного зайняття земельних ділянок, який перебуває на розгляді.

Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2081