Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2019

Органи прокуратури Вінниччини постійно реагують на порушення вимог законодавства в дорожній сфері

Опрацюванням електронної системи публічних закупівель «ProZorro» прокуратурою Вінницької області встановлено ряд випадків укладення органами місцевого самоврядування Вінницького, Гайсинського, Іллінецького, Могилів-Подільського, Піщанського, Теплицького, Чернівецького районів договорів підряду про виконання робіт з капітального ремонту доріг на суму понад 50 млн грн без зазначення гарантійних строків.

З метою встановлення обставин укладення зазначених договорів органами прокуратури області упродовж 2019 року скеровано відповідні запити. За результатами їх розгляду, органами місцевого самоврядування наразі укладено 20 додаткових угод про встановлення гарантійних строків.

Крім цього, прокурори постійно вживають заходи реагування представницького характеру щодо стягнення плати за проїзд автомобільними дорогами транспортних засобів, вагові або габаритні параметри яких перевищують нормативні. Так, у зв’язку з ухиленням перевізників від сплати зазначених платежів, органами прокуратури області упродовж 2016-2019 років, на підставі матеріалів територіальних управлінь Укртрансбезпеки, подано до суду 30 позовних заяв на суму понад півмільйона гривень. З них перевізниками на даний час сплачено до бюджету більше 420 тис. гривень.

У ході реалізації конституційної функції представництва інтересів держави в суді, керівником Могилів-Подільської місцевої прокуратури, в особі Мурованокуриловецької селещної ради, в квітні цього року, подано позовну заяву до приватного підприємства про стягнення коштів в сумі 905 тис. грн за не виконання в повній мірі робіт з капітального ремонту дорожнього покриття в смт Муровані Курилівці, що спричинило місцевому бюджету зазначених збитків. На даний час господарським судом Вінницької області призначено вказану справу до розгляду по суті.

Також, прокуратурою області у поточному році внесено 4 подання, в порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції», до Немирівської, Липовецької та Іллінецької міських, а також Дашівської селищної рад стосовно виявлення та усунення причин і умов, які сприяли вчиненню порушень вимог законодавства України при закупівлі робіт з ремонту доріг у відповідних населених пунктах. Наразі триває їх розгляд.


Пресслужба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1949