Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.08.2019

На Вінниччині 32-річна шахрайка за 7 тис. грн обіцяла посприяти в отриманні групи інвалідності

У ході досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що жителька с. Борівка Чернівецького району Вінницької області, шляхом обману, повідомляла жителям міста Могилева-Подільського та району недостовірні відомості про те, що вона працює в Комунальному закладі «Вінницька обласна психоневрологічна лікарня імені академіка О.І. Ющенка» та може забезпечити проведення висококваліфікованого медичного обстеження та лікування у вказаній медичній установі із подальшим сприянням в отриманні групи інвалідності, за умови оплати вказаного обстеження в сумі 7 тис. грн.

Після цього, 24 потерпілих особи, повіривши у достовірність зазначеної інформації, з метою проходження вказаного обстеження для себе і своїх рідних, перерахували на рахунок "медика" 229 тис. грн., Але не отримали ніякого медичного обстеження, а вказані кошти жінка привласнила та використала на власні потреби.

За вказані дії щодо протиправного заволодіння чужими грошовими коштами, Могилів-Подільською місцевою прокуратурою повідомлено про підозру 32-х річній борівчанці у скоєнні 24 злочинів, передбачених ч. 1, ч. 2 ст. 190 КК України (шахрайство).

На даний час, за процесуального керівництва місцевої прокуратури у кримінальному провадженні проводяться слідчі (розшукові) дії, у тому числі щодо виявлення додатково осіб, які потерпіли від шахрайських дій вказаної особи.
 
Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1987