Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2019

На Вінниччині судами підтримано позицію прокуратури та повернуто майно вартістю понад півмільйона гривень

Реалізуючи конституційну функцію представництва інтересів держави в суді, органи прокуратури Вінниччини продовжують активно реагувати на випадки недобросовісного виконання орендарями умов укладених договорів оренди земельної ділянки та комунального майна.

За підсумками роботи прокуратури області у І півріччі у сфері земельних відносин задоволено позовів на суму понад 60 млн грн, а у сфері державної та комунальної власності на суму 700 тис. гривень. Крім цього, в судах наразі перебувають на розгляді позови на суму понад 282 млн грн в земельній сфері та понад 22 млн грн у сфері державної і комунальної власності.

Так, за принципової позиції працівників прокуратури упродовж  минулого тижня судами задоволено два позови щодо стягнення 43 тис. грн заборгованості з орендної плати, розірвання договорів оренди та повернення майна вартістю 577 тис. гривень.

Зокрема, рішенням господарського суду Вінницької області задоволено позов Вінницької місцевої прокуратури в інтересах держави в особі в особі виконавчого комітету Вінницької міської ради до орендаря – юридичної особи про стягнення 11 тис. грн заборгованості зі сплати орендної плати та повернення балансоутримувачу комунального майна загальною площею 50 кв м  та вартістю 177 тис. гривень.

В іншому випадку, рішенням Томашпільського районного суду задоволено позовну заяву Могилів-Подільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області та однієї із сільських рад району до фізичної особи про стягнення 32 тис. грн заборгованості з орендної плати, розірвання договору оренди та повернення орендодавцю земельної ділянки вартістю  400 тис. гривень.

Наполеглива робота органів прокуратури області щодо захисту інтересів держави триває.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1846