Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.08.2019

Захист державних інтересів в земельній сфері – один з основних пріоритетів в роботі прокурорів Вінниччини

Органами прокуратури Вінницької області продовжується наполеглива робота щодо захисту державних інтересів, в особі органів місцевого самоврядування,  в земельній сфері.

Упродовж першого півріччя поточного року, за позовами органів прокуратури області на захист інтересів держави в земельній сфері судами відкрито провадження на загальну суму 282 млн гривень та задоволено позовів на 60 млн гривень.

Так, за ініціативи керівників Жмеринської та Могилів-Подільської місцевих прокуратур до місцевих судів упродовж минулого тижня скеровано 5 позовів в інтересах держави в особі сільських рад про визнання п’яти земельних ділянок площею 9 га та вартістю майже 300 тисяч гривень, відумерлою спадщиною.

Дані позови перебувають на розгляді в суді та  після їх задоволення вказані земельні ділянки набудуть належного юридичного оформлення, що дасть можливість органам місцевого самоврядування користуватися та розпоряджатися ними.

В іншому випадку, керівником Бершадської місцевої прокуратури до районного суду скеровано заяву в порядку окремого провадження в інтересах держави в особі однієї із сільських рад Чечельницького району про визнання нерухомого майна, а саме – земельної ділянки розміром 2 га вартістю 87 тисяч гривень, безхазяйним та передачу його у комунальну власність сільської ради, який також перебуває на розгляді в суді.

Піщанським районним судом задоволено заяву керівника Бершадської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі однієї із сільських рад району про визнання земельної ділянки площею 2,7 га та вартістю 114 тисяч гривень, відумерлою спадщиною.

Після виконання рішення суду та належного юридичного оформлення вказаної земельної ділянки у комунальну власність, сільська рада зможе розпоряджатись нею, а відтак отримає додаткові джерела поповнення місцевого бюджету за рахунок сплати орендної плати за її використання.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2110