Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.08.2019

Прокуратура в суді вимагає повернення територіальній громаді міста Вінниці майже 900 тис. грн. за використання земельної ділянки

Вінницькою місцевою прокуратурою вивчено питання щодо використання власниками нерухомого майна земельних ділянок без правовстановлюючих документів, що призводить до ненадходження податку за землю або орендної плати до місцевих бюджетів.
Установлено, що одне з товариств без документів, які посвідчують право власності чи право користування земельною ділянкою, та без плати за землю користується комунальною земельною ділянкою площею 0,3202 га у  м. Вінниці, на якій розташовані належні товариству  об'єкти нерухомого майна – автомобільна автозаправна станція (блок-пункт).
Тобто, товариство, не сплачуючи орендну плату за користування земельною ділянкою за відсутності укладеного договору, отримує безпідставний дохід, а територіальна громада втрачає належне їй майно (кошти від орендної плати), тобто відбувається безпідставне збереження товариством орендної плати за рахунок територіальної громади.
Тому  комісією по визначенню та відшкодуванню збитків власникам землі та землекористувачам встановлено суму безпідставно збережених товариством коштів за період з часу набуття права власності на нерухоме майно до дати проведення засідання комісії, що становить майже 900 тис. грн.
Оскільки вказані кошти товариством добровільно не сплачено, Вінницькою місцевою прокуратурою в інтересах держави в особі Вінницької міської ради подано позов про стягнення цих коштів в судовому порядку. Наразі справа перебуває у провадженні суду.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2040