Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.07.2019

Сьогодні, 30 липня, Україна разом зі всім світовим співтовариством відзначає День боротьби із торгівлею людьми

На превеликий жаль, торгівля людьми є занадто прибутковим нелегальним бізнесом, тому не втрачає актуальності і в ХХІ столітті та є третім (після торгівлі зброєю та наркотиками) за прибутковістю злочином.

Міжнародна торгівля людьми залишається гострою соціальною проблемою для багатьох країн світу, в тому числі і для України, яка є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі, їх транзиту та призначення.

Тому стан протидії  вказаним злочинам є пріоритетним напрямком  діяльності органів прокуратури України та Вінницької області зокрема.

Так, у поточному році за підтримання обвинувачення співробітниками прокуратури області судом засуджено двох осіб, які впродовж тривалого часу шляхом примушування до жебракування експлуатували жінку-інваліда утримуючи, при цьому,  її малолітню доньку. Феміда не пошкодувала злочинців і призначила реальне покарання із конфіскацією майна. Ще три зловмисники чекають свого вироку незабаром.

Декілька таких справ про вчинення трудової та сексуальної експлуатації знаходяться у провадженні спеціалізованих слідчих управління Національної поліції області та під процесуальним керівництвом прокуратури області.
           

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2099