Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.07.2019

За прокурорського втручання порушнику не вдалось уникнути відповідальності за ДТП

За прокурорського втручання  порушнику  не вдалось уникнути відповідальності за ДТП

Вінницьким міським судом ухвалено вирок щодо 26-річного жителя м. Вінниці, який 12.05.2018, не маючи посвідчення на керування транспортним засобом та свідоцтва про його реєстрацію, керував мотоциклом та допустив наїзд на малолітню велосипедистку.

В результаті дорожньо-транспортної пригоди потерпіла отримала тяжкі тілесні ушкодження. Водій мотоцикла, незважаючи на обов’язок не покидати місце дорожньо-транспортної пригоди, встановлений законодавством, з місця події зник.

Вінницький міський суд засудив правопорушника до 4 років позбавлення волі з позбавленням права керування транспортним засобом строком на 2 роки та визнав за можливе звільнити його від відбування покарання із застосуванням іспитового строку терміном 2 роки.

Вінницька місцева прокуратура не погодилась із таким рішенням суду і подала апеляційну скаргу, за результатами розгляду якої Вінницький апеляційний суд ухвалив новий вирок, яким засудив водія мотоцикла до 4 років позбавлення волі, які належить відбувати реально, з позбавленням права керування транспортними засобами строком на 2 роки.

Суд апеляційної інстанції погодився із доводами прокуратури, що дії обвинуваченого не дають жодних підстав звільняти його від відбування покарання.


Прес-служба прокуратури Вінницької області
кількість переглядів: 2017