Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2019

У прокуратурі Вінницької області підбили підсумки роботи у першому півріччі 2019 року (фото)

Сьогодні, 18 липня, у прокуратурі Вінницької області, за участі її керівництва, керівників структурних підрозділів апарату прокуратури області та керівників місцевих прокуратур відбулась оперативна нарада, під час якої обговорено результати діяльності органів прокуратури на основних напрямах діяльності за перше півріччя 2019 року та визначено заходи на наступний період.

Розпочинаючи нараду, прокурор Вінницької області Вячеслав Соколовий зазначив, що в цілому забезпечено належне виконання покладених функцій, а  реалізовані організаційні, практичні заходи сприяли захисту конституційних прав громадян та інтересів держави, зміцненню законності і правопорядку в регіоні.

А відтак, й результати є.

Завдяки спільним зусиллям правоохоронних органів області зберігається стала тенденція до зниження рівня злочинності на 10 тисяч  населення (48,1 проти 49,3 за аналогічний період минулого року, по державі – 61,3).

Зменшилась кількість тяжких кримінальних правопорушень, злочинів середньої тяжкості.

Суттєво зменшилась кількість скоєних крадіжок,  грабежів, злочинів проти  порушень правил безпеки руху та експлуатації транспорту.
Повністю розкриті очевидні умисні вбивства.

Підвищилася ефективність роботи уповноважених органів з виявлення та розкриття злочинів, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів з метою їх збуту.

Не допущено випадків неправомірного впливу та тиску правоохоронців на господарюючих суб’єктів.
Виявлено та припинено діяльність 9 злочинних угрупувань у складі 32 осіб.

З початку року до суду скеровано 24 кримінальних провадження про злочини у бюджетній сфері, 8 - у сфері земельних відносин.
Активізовано діяльність по виявленню фактів хабарництва та одержання неправомірної вигоди. Загалом, правоохоронними органами області за такими  фактами розслідувано та скеровано  до суду з обвинувальними актами 35 кримінальних проваджень.

Зменшилась кількість кримінальних правопорушень вчинених групою осіб, особами, які раніше їх вчиняли, в стані алкогольного сп’яніння, а також вчинених неповнолітніми правопорушниками.

Вищим загальнодержавного є рівень розкриття кримінальних правопорушень.

Значною є кількість скерованих до суду кримінальних проваджень.

Більшим загальнодержавного є рівень апеляційного реагування прокурорів на незаконні вироки місцевих судів у кримінальних провадженнях.

Спеціально уповноваженими суб’єктами у сфері протидії корупції складено та направлено до суду 207 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов'язаних з корупцією.

Внесено 56 подань на усунення причин та умов, що сприяють корупційним проявам.

Посилено нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях та інших заходів примусового характеру.  На усунення виявлених порушень законодавства прокурорами внесено 172 вказівки, за якими до дисциплінарної відповідальності притягнуто 102 службових особи. За втручання прокурорів, скасовано та приведено у відповідність 13 актів.

Реалізуючи представницьку функцію, упродовж першого півріччя 2019 року органами прокуратури області заявлено  позовів на загальну суму  понад 280 млн грн.

З урахуванням минулих років задоволено позовів на 60 млн гривень.

Майже вчетверо, у порівнянні з першим півріччям минулого року,  зросла сума реального виконання судових рішень – 476 млн гривень.
Повернуто та попереджено незаконне надання понад 352 га земель.

Здійснюючи представництво інтересів держави в сфері охорони дитинства, пред’явлено позовів на суму понад 2 млн грн, реально виконано рішень на суму   240 тис. грн.

Вирішено по суті 1585 звернень. На особистому прийомі прийнято 2035 громадян, з них 321 керівниками прокуратур.

Продовжується практика прийому громадян по місцю праці та проживання з виїздом в райони та проведення прийомів із застосуванням електронної системи відео-конференц та скайп-зв’язку. З початку року керівництвом прокуратури області здійснено 30 таких прийомів, в тому числі 6 з виїздами  в райони, 10 із застосуванням відео-конференц зв’язку та 14 виїздів до установ виконання покарань.

Водночас, попри проведену роботу, є ряд питань над якими необхідно працювати.

За результатами проведеної наради прийнято відповідне рішення з визначенням низки заходів, спрямованих на підвищення ефективності та результативності у діяльності органів прокуратури Вінницької області на наступний період.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2018