Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.07.2019

У прокуратурі Вінницької області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів (фото)

Сьогодні, 18 липня, у прокуратурі Вінницької області відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів області.

Очільники прокуратури області, Головного управління Національної поліції в області, управління захисту економіки в області Департаменту захисту економіки Національної поліції України, управління служби безпеки України в області та Головного управління Державної фіскальної служби в області обговорили стан протидії злочинності у першому півріччі 2019 році, у тому числі, її організованим формам, а також заходи, спрямовані на виявлення та запобігання злочинним проявам.

Прокурор області Вячеслав Соколовий зазначив, що завдяки вжитим у першому півріччі 2019 року заходам вдалося досягти певних позитивних результатів. Спільними зусиллями дещо покрашено рівень протидії кримінальним правопорушенням, як загалом, так і їх окремих категорій. Проте, слід кардинально змінити підходи до протидії найбільш небезпечним злочинам, вчиненим як щодо окремих громадян, так і на шкоду державним інтересам.

Так, знизився загальний рівень злочинності, менше вчинено тяжких та середньої тяжкості кримінальних правопорушень. Зменшилась кількість скоєних крадіжок та грабежів, злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту, проти громадського порядку та моральності. Знизився рівень злочинності по категоріям осіб, що вчиняють кримінальні правопорушення.

Однак, більшою є кількість вчинених особливо тяжких злочинів, злочинів проти життя та здоров’я особи, зокрема, очевидних умисних вбивств.

Перший заступник прокурора області Руслан Нікітчин  акцентував увагу присутніх на необхідності активізації діяльності правоохоронних органів області з виявлення, розкриття та ефективного досудового розслідування кримінальних проваджень про злочини, якими заподіяно шкоду інтересам держави та територіальних громад.

Враховуючи аграрну направленість Вінницької області, нагальним також є питання попередження та протидії фактам рейдерства, насамперед, в аграрному секторі, а також злочинам у сфері земельних відносин.

Крім того, не достатньо приділено увагу фактам привласнення та розтрати бюджетних коштів при ремонті та будівництві автомобільних доріг на території області.

За результатами проведеної наради розроблено спільні заходи з метою активізації роботи правоохоронних органів з протидії злочинності.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1935