Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.07.2019

За шахрайство доведеться відповідати в суді

За процесуального керівництва Немирівської місцевої прокуратури Вінницької області, у максимально стислі строки, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом багатоепізодних шахрайських дій жителя м. Тульчина.

Установлено, що місцевий житель, упродовж 2018 року, переслідуючи мету незаконного збагачення, обманним шляхом, не маючи на меті повертати потерпілим вартості отриманого ним товару, переконуючи громадян, більшість з яких  люди похилого віку,  у добросовісності та правдивості своїх дій, отримував від останніх під реалізацію плоди волоського горіха, та зібравши таким чином товару, вартість якого перевищила сотні тисяч гривень, вимкнув свій мобільний телефон, знищив сім-карту мобільного оператора, призупинив підприємницьку діяльність, переоформив з себе на інших громадян все належне йому майно та самоусунувся від будь-яких зустрічей та контактів з ошуканими громадянами.

В межах досудового розслідування установлено 29 епізодів злочинної діяльності шахрая. Злочинними діями підозрюваного спричинено потерпілим матеріальної шкоди на суму понад 275 тисяч гривень.

Немирівською місцевою прокуратурою, за результатами проведеного досудового розслідування, відносно даної особи, затверджено і скеровано до Тульчинського районного суду обвинувальний акт за ознаками складу  злочинів, передбачених ч. 1 та ч. 2 ст. 190 КК України.

Довідково: у разі доведення вини обвинуваченого  у суді, йому загрожує до 5 років обмеження волі, або ж  до 3 років позбавлення волі.



Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1926