Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2019

Завдяки вжитим прокуратурою заходам, державі повернуто земельні ділянки вартістю понад 1 млн грн

Протягом червня поточного року Немирівською місцевою прокуратурою вжито ряд заходів, спрямованих на захист інтересів держави та територіальних громад у сфері земельних відносин.

Так, з метою захисту інтересів Оратівської селищної ради, у зв’язку з тривалим невиконанням умов договору оренди одним з фермерських підприємств району, місцевою прокуратурою заявлено до Господарського суду Вінницької області  позовну заяву про дострокове розірвання договору оренди землі, скасування його державної реєстрації та повернення до комунальної власності селищної ради  земельної ділянки площею 0,75 га, вартістю майже 900 тис. грн.

У Липовецькому районі виявлено факт безпідставного  збереження грошових коштів одним з підприємців району,  у зв’язку із невиплатою ним орендної плати за використання земельної ділянки комунальної власності із земель  промисловості площею 3,6 га в сумі майже 500 тис. грн. На стягнення заборгованості, Немирівською місцевою прокуратурою  в інтересах міської ради до Липовецького районного суду направлено  позовну заяву про примусове стягнення заборгованої суми та зарахування її до бюджету.

Крім того,  в червні поточного року, до Немирівського районного суду місцевою прокуратурою заявлено 4 позови в інтересах сільських рад району про визнання спадщини відумерлою, з яких 3 позови судом уже задоволені. Таким чином, територіальним громадам буде повернуто земельні ділянки сільськогосподарського призначення загальною вартістю понад 1 млн грн.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1907