Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.07.2019

Усі запити на інформацію, що надійшли до прокуратури Вінницької області за перше півріччя, розглянуті

Відкритість органів влади, оприлюднення інформації про свої дії є не лише справою громадян, а свідченням зрілості органів влади в контексті довіри до суспільства, одним з індикаторів демократичних перетворень. Особливо  важливу  роль  має  доступ  громадян  до  інформації  про діяльність органів влади та місцевого самоврядування, правоохоронних органів тощо.

На виконання  вимог ст. 15 Закону України "Про доступ до публічної інформації" прокуратурою області узагальнено стан розгляду запитів на інформацію упродовж поточного року.

До органів прокуратури області, уподовж 6 місяців 2019 року, надійшло 42 інформаційні запити, в т. ч. до апарату  прокуратури області – 33.

Із тих, що надійшли, вирішено 36 інформаційних запити, або 73,4%, у тому числі, 26 - апаратом та 10 - місцевими  прокуратурами, 5 - надіслано належним розпорядникам.

Серед місцевих прокуратур найбільше запитів у  поточному році  розглянуто Бершадською місцевою прокуратурою - 6, 2 - Вінницькою та по 1-  Калинівською та Могилів-Подільською.

За результатами розгляду 19 інформаційних запитів надано інформацію, роз’яснено вимоги законодавства за результатами  розгляду 17 запитів.

У наданні інформації, у зв’язку із віднесенням її до категорії з обмеженим доступом та з інших підстав, передбачених законом не відмовлялося.

Запитувалася інформація з наступних категорій: питань досудового розслідування - 16, організаційно - розпорядчої діяльності - 8, представництва інтересів громадян та держави в суді- 2,  кадрових питань - 5. З інших питань розглянуто 5 запитів.

Запити надходили від громадян - 29, представників засобів масової інформації - 6,  громадських організацій - 7.

Значна кількість запитів надійшла електронною поштою - 27, поштовим зв’язком надійшло 6, на особистому прийомі подано 9 запитів. У всіх випадках відповіді на запити надавалися письмово поштовим відправленням або на електронну адресу запитувачів.

З метою упорядкування умов отримання  запитів на інформацію та надання відповідей на них, засобами електронного зв’язку  прокуратурою області відповідним розпорядчими документом закріплено адреси  електронної пошти, на які  запитувачі можуть надсилати запити на інформацію, які оприлюднені на офіційному сайті прокуратури області  та Єдиному державному веб-порталі відкритих даних.

Відділ організації прийому громадян,
розгляду звернень і запитів прокуратури області

кількість переглядів: 1739