Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2019

На Вінниччині прокуратура, в черговий раз, відреагувала на порушення законодавства щодо цільового використання земель

Так, Оратівським відділом Немирівської місцевої прокуратури за результатами опрацювання стану використання земель на території Оратівського району Вінницької області встановлено, що у 2017 році між юридичною особою  та  Оратівською селищною радою укладено договір оренди земельної ділянки вартістю майже 867 тис. грн та площею 0,75 га для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості строком на 5 років.

Проте, орендарем, в порушення умов вказаного договору, земельна ділянка використовувалась всупереч цільовому призначенню – було розміщено автогазозаправочний пункт, автозаправочна станція та приміщення каси БП АЗС, тобто для розміщення та експлуатації будівель та споруд, додаткових транспортних послуг, та допоміжних операцій.

Нецільове використання орендованих ділянок призводить до погіршення якості ґрунтів та виснаження земель, а також заниження розміру орендної плати.

Реагуючи на порушення, у червні поточного року Немирівська місцева прокуратура звернулась до суду з позовом про дострокове розірвання договору та повернення земельної ділянки у розпорядження територіальної громади.



Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1933