Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2019

За вбивство молодої людини, 18-ти річного студента чекає суд

За процесуального керівництва Немирівської місцевої прокуратури Вінницької області, у максимально стислі строки, завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного вбивства студента одного з навчальних закладів Тульчинського району.

Установлено, що на початку березня 2019 року, у нічний час, в приміщенні гуртожитку одного з навчальних закладів Тульчинського району,  між 18-ти річними студентами навчального закладу виник конфлікт, в межах якого один з студентів,  перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вчинив сварку, із меншим по курсу товаришем, яка переросла у бійку з отримання тілесних ушкоджень.

Цю суперечку та бійку припинили інші студенти. Згодом, 18-річний юнак, який отримав легкі тілесні ушкодження, з метою з’ясування обставин конфлікту, через певний проміжок часу, віднайшовши свого кривдника, наніс останньому кухонним ножем, прямий проникаючий удар в живіт, спричинивши тілесні ушкодження, що виявилися не сумісними з життям.

За вказаним фактом невідкладно розпочато досудове розслідування.  18-річного юнака затримано у відповідності до ст. 208 КПК України, та з урахуванням здобутих доказів і отриманих висновків судових експертиз дії молодої людини кваліфіковано, як вчинення злочину передбаченого ч. 1 ст. 115 КК України - вбивство, тобто умисне протиправне заподіяння смерті іншій людині.

Наразі досудове розслідування у кримінальному провадженні завершено та Немирівською місцевою прокуратурою по даній справі до суду скеровано обвинувальний акт.

За вчинення вказаного злочину кримінальним законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до 15 років.

 
Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2640