Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.07.2019

Найближчих сім років калинівчанин проведе за гратами за незакінчений замах на вбивство

Калинівською місцевою прокуратурою Вінницької області підтримано обвинувачення у розгляді районним судом кримінального провадження за обвинуваченням 56-річного жителя Козятина, який в січні 2019 року вчинив кримінальне правопорушення, передбачене ч.3 ст.15 , ч.1 ст. 115 КК України, а саме незакінчений замах на вбивство.

У ході судового розгляду стороною  обвинувачення повністю доведено вину чоловіка, який, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, на грунті  неприязних відносин із 35-річним земляком, під час раптово виниклої суперечки, усвідомлюючи протиправність своїх дій та настання негативних наслідків, на кухні будинку, виконуючи свої злочинні дії, схопив кухонний ніж, та наніс прицільний удар в ліву частину грудної чоловікові. Однак, не закінчив свій злочинний намір до кінця, оскільки третій чоловік, який з випивав спиртне разом з обвинуваченим та потерпілим, перешкодив продовжувати наносити удари ножем. Внаслідок чого у потерпілого мало місце проникаюче колото-різане поранення лівої половини грудної клітини   що супроводжувалось гематороксом. За ступенем тяжкості вказане тілесне ушкодження  відноситься до тяжких тілесних ушкоджень за ознакою загрози життю. Свою вину обвинувачений визнав у повному обсязі.

За принципової позиції прокуратури винну особу  засуджено за ч.3 ст.15, ч.1 ст. 115 КК України до 7 років позбавлення волі.

На даний час вирок не набув законної сили.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1625