Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.07.2019

На Вінниччині, за зловживання службовим становищем, сільському голові вручено повідомлення про підозру та взято під варту

Вінницькою місцевою прокуратурою здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного заволодіння коштами, виділеними на виконання робіт з капітального ремонту сільського будинку культури в одному із сіл Вінницького району.

Досудовим розслідуванням установлено, що діючий сільський голова, будучи службовою особою, діючи умисно, з метою незаконного заволодіння чужим майном, шляхом зловживання своїм службовим становищем, вступив у попередню змову із директором підприємства, що проводило роботи з капітального ремонту, та інженером технічного нагляду, який призначений відповідальним за технічний нагляд на об’єкті, вносили до актів приймання виконаних будівельних робіт завідомо неправдиві відомості про проведення робіт, які фактично не виконувались, чим завдали сільській раді матеріальної шкоди на загальну суму понад 100 тис. грн.

Вінницькою місцевою прокуратурою сільському голові вручено повідомлення про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 4 ст. 358 КК України та ч. 2 ст. 28 - ч. 1 ст. 366 КК України, за вчинення яких передбачено покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років.

Ухвалою Вінницького міського суду Вінницької області обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави.

Досудове розслідування триває.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1921