Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2019

На вимогу прокуратури Вінниччини накладено арешт на зерно, аби запобігти його шахрайському заволодінню

Значного резонансу на території області набув факт шахрайського заволодіння службовими особами одного з підприємств Вінницької області, яке спеціалізувалось на зберіганні зернових культур на території елеватора в с. Заможне Барського району Вінницької області, зернопродукцією одинадцяти суб'єктів господарської діяльності області. За вказаним фактом розпочато  кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

Як установлено, упродовж 2018 року, службові особи елеватора, під приводом зберігання, заволоділи шахрайським шляхом належним потерпілим зерном соняшника, пшениці, сої та кукурудзи, заподіявши збитки на загальну суму біля 50 млн гривень.

З метою досконалого вивчення обставин справи, прокурор Вінницької області Вячеслав Соколовий ініціював зустріч з потерпілими.

За результатами перевірки фактів, викладених представниками господарств та, з метою його збереження, запобігання спробам приховування, зникнення, втрати та  знищення майна прокуратурою направлено до суду клопотання  про накладення арешту на вищевказану зернопродукцію, яке Вінницьким міським судом задоволено.

Досудове розслідування триває  під процесуальним керівництвом прокуратури області. 

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2092