Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2019

На Вінниччині прокуратура повідомила про підозру учасникам організованої злочинної групи, які займались реалізацією фальсифікованих алкогольних напоїв під виглядом торгових марок відомих світових брендів (фото)

Прокуратурою Вінницької області повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 4 ст. 190, ч. ч. 1, 2 ст. 204, ч. 3 ст. 229, ч. 3 ст. 209 КК України, чотирьом громадянам, які, у складі організованої злочинної групи, здійснювали незаконний збут фальсифікованих алкогольних напоїв, шахрайство, незаконне використання знака для товарів і послуг, а отримані від незаконної діяльності кошти  легалізовували.

Як раніше повідомлялось, у ході проведення досудового розслідування, працівниками прокуратури Вінницької області, відділу протидії кіберзлочинам у Вінницькій області Подільського управління кіберполіції Національної поліції України, слідчого управління фінансових розслідувань ГУ ДФС у Вінницькій області та міжрайонного оперативно-розшукового відділу Південного регіонального управління Держприкордонслужби України, виявлено злочинну групу осіб, яка здійснювала за допомогою веб-ресурсів реалізацію фальсифікованих алкогольних напоїв під виглядом продукції відомих світових брендів.

За результатами злагодженої співпраці та спланованих заходів, на підставі ухвал суду, проведено 12 обшуків на території Вінницької області та 2 обшуки на території Хмельницької області. Виявлено та вилучено понад 11 тис. літрів  фальсифікованих алкогольних напоїв, розфасованих в упаковки типу «bag-in-box» орієнтовною вартістю 2 млн 625 тис. гривень,  2 автомобілі, якими здійснювалось їх транспортування, жорсткі диски, системне обладнання та мобільні термінали, за допомогою яких здійснювалось адміністрування інтернет сайтів, а також понад 574 тис. гривень, здобутих злочинним шляхом.

Наразі діяльність злочинної групи припинено.

Прокуратурою Вінницької області до суду подано клопотання про застосування до підозрюваних запобіжного заходу у виді тримання під вартою.
                            
Прес-служба прокуратури Вінницької області



кількість переглядів: 1898