Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2019

На Вінниччині прокуратура продовжує відстоювати інтереси держави в судовому порядку

Відповідно до ч. 1 ст. 121 Земельного кодексу України, громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності для ведення особистого селянського господарства — не більше 2 гектарів.

Жмеринською місцевою прокуратурою Вінницької області встановлено ще один факт отримання громадянином України у 2018 році у власність земельну ділянку для ведення особистого селянського господарства, площею майже 2 га, розташовану на території однієї з сільських рад Жмеринського району.

Водночас, вказаний громадянин у 2015 році вже використав своє право на безоплатне отримання у власність земельної ділянки на території Жмеринського району в межах норм безоплатної передачі земельних ділянок для даного виду використання.

Загалом, в поточному році, місцевою прокуратурою, з метою реального повернення земель та захисту інтересів держави, забезпечення рівних можливостей всіх громадян використати своє право на безоплатне отримання земельних ділянок, до місцевого суду пред’явлено 2 позови про визнання незаконними наказів та витребування земельних ділянок, загальною площею майже 4 га, вартістю майже 100 тис. грн, які наразі перебувають на розгляді.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2170