Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.06.2019

За втручання Жмеринської місцевої прокуратури обласний бюджет поповниться на суму понад 114 тис. гривень

Органами прокуратури Вінницької області проводиться системна робота, спрямована на захист економічних інтересів держави.

За результатами проведеного вивчення установлено, що комунальною організацією «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» здійснюється надання пільгових довготермінових кредитів громадянам на придбання житла. Однак, окремі позичальники ухиляються від виконання взятих на себе зобов’язань.

Установлено, що протягом 2010-2011 років, жителю Барського району надано кредитні позики за рахунок бюджетних коштів на купівлю житлового будинку та будівництво добудови (реконструкцію) житлового будинку.

Однак, позичальником систематично порушувались умови договорів щодо своєчасності сплати коштів.

Як результат, зважаючи на наявність боргу та відмови боржника від подальшого виконання взятих на себе зобов’язань, з метою захисту державних інтересів, прокурор звернувся до суду з позовом про дострокове повернення отриманого кредиту та стягнення заборгованості за кредитними договорами.

Зважаючи на обґрунтованість позовних вимог, Барським районним судом позов прокурора задоволено та стягнуто на користь комунальної організації «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» понад 114 тисяч гривень.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1947