Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2019

На Вінниччині повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення особам, які організували незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення на території Піщанського району (схема, фото)

Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом незаконного видобування та заволодіння корисними копалинами загальнодержавного значення у Піщанському районі Вінницької області.

Установлено, що керівник державного підприємства, за попередньою змовою з суб’єктом господарювання, упродовж 2017-2018 років, за відсутності спеціального дозволу на користування надрами, організували незаконний видобуток та подальшу переробку вапняку, який у подальшому реалізовували через власне приватне підприємство.

Вказаним особам повідомлено про підозру за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209, ч. 2 ст. 240 КК України – а саме, у незаконному видобутку корисних копалин загальнодержавного значення, їх привласненні та розтраті на суму понад 1 млн грн з подальшою легалізацією доходів, одержаних злочинним шляхом.

З метою уникнення кримінальної відповідальності, дискредитації та провокації слідчих ГУНП у Вінницькій області, оперативних працівників  Управління захисту економіки та прокурорів, через соціальні мережі та засоби масової інформації, розповсюджуються неправдиві відомості щодо реальних обставин вчинюваного злочину. Що, нібито, розслідуванням кримінального провадження зупинена діяльність прибуткового державного підприємства.

Разом з тим, документального підтверджено, що керівник неприбуткового державного підприємства, заснував приватне товариство з обмеженою відповідальністю. Далі, спільно з директором цього товариства, використовуючи  територію та кар’єр, яким раніше користувалося  державне підприємство, розпочали видобуток корисних копалин загальнодержавного значення. Продукція вапняку, яка зберігалася, знову ж таки на території державного підприємства, реалізовувалась вищевказаним приватним підприємством. У свою чергу, прибуток від такої діяльності на рахунки державного підприємства не  надходив.

Таким чином, правоохоронцями Вінниччини не припинено діяльність державного підприємства, а викрито і припинено злочинну схему, яку наведено нижче.

                      

     

    


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2650