Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2019

За принципової позиції прокуратури Вінницької області державі повернуто 3 га землі

Прокуратурою Вінницької області, в рамках здійснення представництва інтересів держави, постійно вивчається питання щодо законності використання земельних ділянок суб’єктами господарювання на території Вінницької області.

Так,  установлено, що на території однієї із сільських рад Вінницької області фермерське господарство використовує земельну ділянку з порушенням земельного законодавства. Сільська рада вийшовши за межі своїх повноважень, передала фермерському господарству в оренду земельну ділянку сільськогосподарського призначення державної власності площею  3 га вартістю майже 100 тис. грн, яка знаходиться за межами населеного пункту.

Зважаючи на вказані порушення, прокуратура заявила позов в інтересах держави в особі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області про визнання незаконним рішення сільської ради щодо передачі вказаної земельної ділянки в оренду фермерському господарству та повернення її державі.

Рішенням господарського суду Вінницької області позов прокурора задоволено, рішення сільської ради визнано незаконним, а земельну ділянку повернуто державі.



Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2012