Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.06.2019

Умовно звільнений рецидивіст знову взявся за своє

Прокурорами Томашпільського відділу Могилів-Подільської місцевої прокуратури Вінницької області підтримано публічне обвинувачення у розгляді Томашпільським районним судом кримінального провадження за обвинуваченням раніше судимого за особливо тяжкі злочини 35-ти річного жителя с. Шарапанівка Крижопільського району.

Під час досудового розслідування встановлено, що обвинувачений, після звільнення його умовно-достроково з місць позбавлення волі, на шлях виправлення не став, а знов вчинив злочин.

Так, вдень, 11.09.2018, чоловік прийшов на подвір’я домогосподарства потерпілої пенсіонерки, що розташоване в одному із сіл Томашпільського району Вінницької області з метою з’ясування питання продажу будинку, що знаходиться навпроти.

Розмовляючи з потерпілою, у обвинуваченого раптово виник умисел на заволодіння належними їй грошовими коштами.

Реалізуючи свій злочинний умисел, вважаючи що у приміщенні літньої кухні потерпілої є гроші, у присутності власника домогосподарства, усвідомлюючи, що його дії  є відкритими, через вхідні двері проник у вказане приміщення.

Обвинувачений продовжуючи реалізовувати свій злочинний умисел, почав душити пенсіонерку, вимагаючи віддати йому гроші. На крик потерпілої прибігла сусідка.

Нападник усвідомлюючи, що його дії помічені ще й іншою особою, з місця скоєння злочину зник, не реалізувавши до кінця свій злочинний намір.

Незважаючи на невизнання вини обвинуваченим, за принципової позиції прокуратури, вказану особу засуджено за ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 186 КК України (незакінчений замах на грабіж, поєднаний з проникненням у приміщення) та призначено покарання, з урахуванням невідбутого терміну за попередній злочин,  у виді позбавлення волі строком на 5 років 3 місяці 16 днів.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2060