Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2019

На Вінниччині покарано голову місцевого самоврядування, яка допустила конфлікт інтересів

На Вінниччині районним судом розглянуто дванадцять протоколів про адміністративні правопорушення, пов'язані з корупцією відносно посадової особи однієї з рад Липовецького району.

Так, встановлено, що, вказана особа, протягом 2017-2019 років, шляхом винесення розпорядження,  надала 2 200 грн матеріальної допомоги своєму сину, а також укладала цивільно-правові договори з останнім на загальну суму 20 400 грн.

Особі, яка притягувалася до адміністративної відповідальності достовірно відомо, що вона надає матеріальну допомогу та укладає договори зі своїм сином, однак, усвідомлюючи, що в неї виник реальний конфлікт інтересів, не вжила заходів щодо його недопущення та не повідомила не пізніше наступного робочого дня ні Національне агентство з питань запобігання корупції, ні сесії ради.

За участі та принципової позиції Немирівської місцевої прокуратури, постановою суду указану посадову особу органу місцевого самоврядування визнано винною та накладено адміністративне стягнення, на яке суд орієнтував прокурор, та призначено покарання у виді штрафу в розмірі 200 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2278