Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.06.2019

За вчинене шахрайство, 32-річна жінка відповідатиме у суді

За процесуального керівництва Жмеринської місцевої прокуратури Вінницької області завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), що вчинене повторно, за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 190, ч. 2 ст. 190 КК України.

Під час досудового розслідування встановлено, що 32-річна жителька Чернівецького району Вінницької області, маючи умисел на заволодіння чужим майном шляхом обману, не маючи відношення до виготовлення висновків медико-соціальної експертизи та не перебуваючи на посаді, пов’язаній із виготовленням даних висновків, будучи раніше знайомою із потерпілими, які мешкали на території Шаргородського району, повідомила їм недостовірні відомості про те, що вона здійснює виготовлення висновків медико-соціальної експертизи про наявність групи інвалідності, лише за умови передачі членам Вінницької МСЕК незаконної грошової винагороди за один висновок.

У подальшому, потерпілі, повіривши у достовірність вказаної інформації,  перерахували на рахунок зловмисниці грошові кошти, як  плату за виготовлення висновку медико-соціальної експертизи про наявність групи інвалідності, які остання привласнила та розпорядилася ними на власний розсуд. В результаті вказаних дій вісьмом потерпілим завдано матеріальну шкоду на загальну суму близько 60 тис. грн.

З урахуванням зібраних у кримінальному провадженні доказів  у найкоротші строки після повідомлення зазначеній особі про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство)) та ч. 2 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчинене повторно)) прокурор звернувся до суду з обвинувальним актом.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2213