Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.05.2019

Прокуратура Вінниччини вкотре захистила інтереси держави

Прокуратурою Вінницької області, в рамках здійснення представництва інтересів держави, постійно вивчається питання щодо відшкодування матеріальних збитків, завданих внаслідок вчинення кримінальних правопорушень.

Так,  установлено, що між Українським державним Фондом підтримки фермерських господарств Міністерства аграрної політики та продовольства України в особі Вінницького відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств та одним з фермерських господарств Вінницької області укладено договір "Про надання фінансової підтримки (допомоги) фермерському господарству" для придбання сільськогосподарської техніки під заставу.

У подальшому, заставодержатель, що був одночасно майновим поручителем фермерського господарства, здійснив реалізацію майна, що перебувало у заставі без згоди заставодержателя. Тому, коли у Фонду виникло право на стягнення заборгованості по вищевказаному договору надання фінансової підтримки, здійснити це за рахунок звернення на заставлене майно було унеможливлено.

Зважаючи на вказані порушення, прокуратура заявила позов про відшкодування матеріальних збитків, завданих злочином на суму 118 тис гривень. Судом першої інстанції задоволено позов, проте відповідач оскаржив це рішення в апеляційному порядку.

Вінницький апеляційний суд, врахувавши доводи сторін, підтримав позицію прокуратури, відмовив у задоволенні апеляційної скарги та залишив рішення Піщанського районного суду Вінницької області без змін.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2206