Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.05.2019

Доля навколишнього середовища у руках кожного із нас (фото)

Захист екологічної безпеки є одним із пріоритетів роботи органів прокуратури Вінниччини.

Упродовж поточного року, органами прокуратури області у сфері охорони навколишнього природного середовища до суду скеровано  6 позовів, 5 із яких  уже задоволено, внесено відомості в ЄРДР по  4 фактам кримінальних правопорушень.

Зокрема, реагуючи на порушення земельного та лісового законодавства, прокуратурою Вінницької області пред’явлено до господарського суду області позовну заяву в інтересах держави в особі Вінницької обласної державної адміністрації про повернення окремим суб’єктом господарювання самовільно зайнятих земельних ділянок лісового фонду загальною площею 239, 2 га, що розташовані за межами населеного пункту села Жорнище Іллінецького району, та використовувались останнім без відповідних правовстановлюючих документів.

Позицію прокуратури області підтримано господарським судом Вінницької області та судом апеляційної інстанції та зобов’язано суб’єкта господарювання повернути державі зазначені земельні ділянки вартістю майже 164 млн гривень.

Прокурори реагували на забруднення атмосферного повітря, незаконну порубку лісу та незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом.

Систематичними стали зустрічі прокурорів Вінницької області з учнівською та студентською молоддю, під час яких мова йде про охорону навколишнього природного середовища.

А сьогодні, у вівторок, до прокуратури Вінницької області завітали учні підшефної Мурованокуриловецької санаторної школи-інтернату, які є учасниками   проекту зі сортування сміття Zero Waste School. Презентуючи свою участь у проекті, діти розповіли, що завданням є - запустити процес покращення умов середовища, долучити до проекту інші школи, пробудити свідомість людей, встановити сміттєві баки для роздільного сортування сміття.

Школярі активно включились у роботу:

-    Учасники проекту «Zero Waste School» організували толоку, здійснивши весняне прибирання пришкільної території.

-    Взяли участь у флешмобі «Прибери й сфотографуй».

-    Сортування сміття швидко набирає обертів в усьому світі. Відходи почали поділяти за фракціями, а ті, які неможливо переробити підлягають захороненню.

Учні санаторної школи-інтернату, з поглядом у майбутнє, взялися за відсортування тетрапаків, які в нашій країні, на відміну від європейських, поки не підлягають переробці.

-    Розпочали впровадження пілотного проекту зі встановлення контейнерів для компостування органічних відходів.

-    Започатковано  флешмоб #ЧистеселищеМуровані.

-    У навчальному корпусі встановлено ваги та контейнери для роздільного сортування паперу, пластику та кришок.

Учні очікують  на зменшення рівня забруднення у Мурованих Курилівцях, підвищення еко-свідомості громади, отримання прибутку для благодійності, забезпечення сміттєвими баками школи.


           

 



Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1852