Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.05.2019

Судом продовжено запобіжний захід двом особам, підозрюваним у вчиненні розбійного нападу

За принципової позиції Немирівської місцевої прокуратури Вінницької області слідчим суддею  Тульчинського районного суду, в межах строку досудового розслідування, продовжено запобіжний захід у виді тримання під вартою двом жителям Тульчинського району, які 21.03.2019, із застосуванням насильства небезпечного для життя та здоров’я потерпілих, вчинили розбійний напад на подружжя пенсіонерів одного із сіл району. 

Установлено, що 21.03.2019, в одному з населених пунктів Тульчинського району, двоє 32-річних чоловіків, заздалегідь підготовившись до вчинення розбійного нападу, для чого одягли балаклави та озброїлись ножами, віджавши віконну раму, проникли в середину будинку, де проживало подружжя пенсіонерів.

Всередині будинку останні застосовуючи до потерпілих погрози розправи та застосування насильства, демонструючи ножі, вимагали грошові кошти та матеріальні цінності. Однак, подолавши опір потерпілих та провівши обшук домоволодіння, підозрювані так нічого цінного і не знайшли, після чого, забравши лише наявний у потерпілих мобільний телефон, залишили місце вчинення злочину.

У зазначеному кримінальному провадженні, указаних осіб установлено по "гарячим слідам", 21.03.2019 їх затримано в порядку ст. 208 КПК України, з подальшим оголошенням підозри у вчиненні злочину передбаченого ч. 3 ст. 187 КК України та обранням запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

На сьогоднішній день строк тримання під вартою підозрюваним особам продовжено судом, досудове розслідування триває.
За вчинення вказаного злочину кримінальним законом передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1901