Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.05.2019

На Вінниччині затримано злочинну групу, яка вимагала від фермера переоформлення на них права власності на агрофірму (фото)

Сьогодні, 23 травня, під процесуальним керівництвом прокуратури Вінницької області, у ході розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 189 КК України (вимагання) слідчими-детективами слідчого управління та оперативними працівниками управління стратегічних розслідувань ГУНП у Вінницькій області, затримано трьох вінничан, віком 27, 29 та 36 років, під час отримання від потерпілого документів на право користування агрофірмою.

                                       

Як встановлено слідством, зловмисники, упродовж останніх трьох місяців, із застосуванням погроз про знищення майна, спричинення тілесних ушкоджень та здійснення фізичної розправи вимагали у фермера з Калинівського району Вінницької області передачі їм коштів у особливо великих розмірах або перереєстрування документів на право користування земельною ділянкою агрофірми.

Процесуальним керівником прокуратури Вінницької області, усім затриманим, готується повідомлення про підозру та клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

Кримінальним кодексом України за вказане кримінальне правопорушення передбачено відповідальність у виді позбавлення волі від 3 до 7 років.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2015