Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.05.2019

За втручання прокуратури, на Вінниччині виявлено та припинено дію договору на суму майже 3 млн грн, укладеного через систему "PROZORO"

Прокуратурою Вінницької області, в рамках здійснення представництва інтересів держави, систематично проводиться моніторинг інформаційно-телекомунікаційної системи «PROZORO» щодо проведених закупівель товарів та послуг за бюджетні кошти.

Так, установлено, що дитячо-юнацькою спортивною школою проведено закупівлю щодо реконструкції частини будівлі котельні для обладнання приміщення школи з надбудовою у м. Вінниці.

За результатами торгів переможцем стало товариство з найвищою ціновою пропозицією, а тендерні пропозиції інших учасників, цінові пропозиції яких були меншими, відхилені з формальних підстав.

В подальшому установлено, що пропозиція переможця торгів не відповідала кваліфікаційним критеріям встановленим тендерною документацією. Отже, у відповідності до ч. 1 ст. 30 Закону України «Про публічні закупівлі», вона мала б також бути відхиленою, а торги відмінені по причині, відхилення пропозицій всіх учасників закупівлі.

За результатом проведення аналізу тендерної документації прокуратурою до суду внесено відповідну позовну заяву для визнання договору на суму майже 3 млн. грн. недійсним. Не чекаючи  прийняття судом рішення, відповідачем розірвано відповідний договір будівельного підряду.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2264