Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.05.2019

Усім учасникам масового заворушення на території підприємства "Вінницький консервний завод" обрано запобіжні заходи

Як повідомлялось раніше, Вінницька місцева прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом масового заворушення, що відбулось у вечірній час 13.05.2019 на території підприємства "Вінницький консервний завод", супроводжувалось захопленням будівель та споруд заводу, знищенням майна та використанням предметів, що застосовувались як зброя.
Нагадаємо, завдяки принциповій та обґрунтованій позиції Вінницької місцевої прокуратури усім затриманим на місці події особам, серед яких троє неповнолітніх, що брали участь у вчиненні вищевказаного злочину, складено та підписано повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 КК України – тобто, активна участь у масових заворушеннях, що супроводжувалися насильством над особою, погромами, захопленням будівель та споруд, опором представникам влади із застосуванням предметів, які використовувались як зброя.

Окрім того, усім учасникам вищевказаних подій обрано міру запобіжного заходу, в тому числі, 27 осіб узято під варту на строк 60 днів без визначення розміру застави. Щодо інших учасників обрано більш м’який запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та одного підозрюваного передано на поруки.

Виключно на всі ухвали слідчих суддів, якими відмовлено у клопотанні про взяття під варту, процесуальними керівниками Вінницької місцевої прокуратури  готуються апеляційні скарги.

 
Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2237