Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.05.2019

На Вінниччині прокуратура наполягає на поверненні навчальному закладу земельної ділянки вартістю 1 млн 800 тис. гривень

Немирівська місцева прокуратура Вінницької області продовжує вживати систематичних заходів, спрямованих на захист інтересів держави у сфері земельних відносин.

Так, до Господарського суду Вінницької області, керівником Немирівської місцевої прокуратури пред’явлено позов в інтересах однієї з загальноосвітніх шкіл району та  ГУ Держгеокадастру у Вінницькій області до одного із  приватних підприємств про визнання недійсним договору виробництва сільськогосподарської продукції та повернення земельної ділянки площею 62,226 га вартість якої складає майже 1 млн 800 тис. грн.

Підставою для пред’явлення позову стало виявлення Немирівською місцевою прокуратурою факту  укладення, як на думку прокуратури, удаваного договору виробництва сільськогосподарської продукції між освітнім закладом та підприємством, під яким фактично приховано договір оренди землі. У свою чергу, загальноосвітня школа, як постійний користувач землі, не наділена повноваженнями  щодо передачі її в оренду.

Укладення вищезазначеного договору призвело до грубого порушення земельного законодавства, оскільки надало змогу суб’єкту господарювання отримати значні площі земель сільськогосподарського призначення, при цьому уникнувши участі у передбаченому законодавством аукціоні. Тобто, без будь-якої конкуренції та за ціною, значно меншою середньоринкової, що, вочевидь, призводить до недоотримання значних грошових коштів місцевим бюджетом.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2349