Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.04.2019

Прокуратура на захисті інтересів держави у сфері земельних відносин

На Вінниччині прокуратура виявила факт систематичного не виконання приватним акціонерним товариством умов договору оренди земельних ділянок в межах населеного пункту загальною площею близько 82 га вартість яких складає 79,5 млн.грн, що призводить до суттєвого зменшення фінансових надходжень до місцевого бюджету та, як наслідок, до зниження його видаткової спроможності.

З метою усунення виявлених порушень, керівником  Немирівської місцевої прокуратури Вінницької області до Господарського суду міста Києва пред’явлено позов в інтересах однієї із селищних рад Немирівського району про розірвання договору оренди  та повернення земель промислового призначення в комунальну власність. На даний час, судом прийнято рішення про відкриття провадження, а  прокуратурою зайнято принципову та наполегливу позицію, спрямовану на повне задоволення позовних вимог за результатом судового розгляду.

Також, у ході судового розгляду, Господарським судом Вінницької області справи за позовом керівника Немирівської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Вінницької обласної державної адміністрації до одного з акціонерних товариств про стягнення шкоди, спричиненої самовільним зайняттям земельної ділянки історико-культурного призначення, товариством у повному обсязі визнано вимоги керівника місцевої прокуратури та, ще до постановлення остаточного судового рішення, добровільно сплачено суму завданих збитків.

Немирівською місцевою прокуратурою і надалі вживатимуться дієві заходи, спрямовані на захист і відновлення порушених прав та інтересів держави та її територіальних громад.
   


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1884