Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
23.04.2019

На Вінниччині прокуратура виявила факт привласнення майже 1 млн гривень бюджетних коштів під час капітального ремонту доріг (фото)

Прокуратура Вінниччини скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за обвинуваченням посадової особи приватного підприємства "Технодорбуд" за ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України та посадової особи Вінницька обласна комунальна установа "Служба технічного нагляду за об’єктами ЖКГ" за ч. 5 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК України, які будучи службовими особами, діючи умисно, достовірно знаючи про те, що об’єми та вартість виконаних будівельних робіт по капітальному ремонту вулиці Комарова та частини вулиці Соборна в смт. Муровані Курилівці не відповідають об’ємам та вартості робіт, що зазначені в актах приймання виконаних будівельних робіт за грудень 2016 року, шляхом зловживання своїм службовим становищем, діючи у надані їм повноваження, склали офіційні документи, в які внесено завідомо неправдиві відомості про вартість та об’єми виконаних робіт.

У подальшому акти виконаних робіт  надані до Мурованокуриловецької селищної ради Вінницької області, внаслідок чого, приватному підприємству "Технодорбуд", як підряднику, замовником Мурованокуриловецькою селищною радою Вінницької області, зайво переховано бюджетні кошти в сумі майже 1 млн грн, що заподіяло збитків бюджету на вказану суму.

Довідково:
ч. 5 ст. 191 КК України – привласнення чужого майна, вчинене в особливо великих розмірах - карається позбавлення волі від 7 до 12 років з конфіскацією всього майна. Ч. 2 ст.366 КК України – внесення до офіційний документів завідомо неправдивих відомостей – карається позбавленням волі на строк від 2 до 5 років з позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

                                
Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1641