Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

На Вінниччині до 5-ти років позбавлення волі засуджено водія, який скоїв ДТП, під час якої постраждав юнак

Бершадською місцевою прокуратурою Вінницької області підтримано публічне обвинувачення стосовно 45-річного жителя м. Бершадь, який порушив правила безпеки дорожнього руху, внаслідок чого 15-річний хлопець отримав тяжкі тілесні ушкодження.

ДТП сталася ввечері 9 липня минулого року у Бершаді. Водій автомобіля ВАЗ 21061, перевищивши швидкість, не впорався з керуванням авто, виїхав на смугу зустрічного руху, де здійснив наїзд на велосипедиста.

Згідно з висновками медиків, у крові водія, виявлено 3,08 проміле етилового спирту. Внаслідок ДТП потерпілий отримав тяжкі тілесні ушкодження та більше 6 місяців лікувався у медичних закладах України. У судовому засіданні водій пояснив, що вживав алкоголь напередодні ввечері, коли сідав за кермо, п’яним себе не відчував. Під час руху в нього задзвонив телефон, лежав на пасажирському сидінні, він нагнувся, щоб його підняти, тому відволікся та допустив зіткнення з велосипедистом.

Ухвалюючи вирок, Бершадський районний суд врахував усі обставини та визнав обвинуваченого винним й засудив до 5 років позбавлення волі з позбавленням права керувати авто на три роки.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1706