Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.04.2019

Прокуратура на захисті інтересів територіальних громад

Органами прокуратури Вінниччини продовжується наполеглива робота щодо захисту державних інтересів в особі територіальних громад в земельній сфері.

Як приклад, керівником Могилів-Подільської місцевої прокуратури до Чернівецького та Мурованокуриловецького районних судів скеровано три заяви  в інтересах держави в особі Березівської та Попелюхівської сільських рад про визнання земельних ділянок загальною площею майже 7 га та вартістю майже 150 тис. грн відумерлою спадщиною.

Вказані земельні ділянки мають бути визнані в судовому порядку відумерлою спадщиною та в подальшому перейти у власність територіальних громад, оскільки власники цих ділянок померли, а спадкоємці відсутні.

З аналогічних підстав керівником Калинівської місцевої прокуратури  до Погребищенського районного суду скеровано заяву про визнання  земельної ділянки площею 2,6 га та вартістю 76 тис. грн відумерлою спадщиною.

Також керівником Бершадської місцевої прокуратури до Піщанського районного суду скеровано заяву в інтересах Дмитрашківської сільської ради про визнання земельної ділянки площею 2,7 га та вартістю 114 тис. грн відумерлою спадщиною.

Таким чином, за ініціативи Могилів-Подільської, Калинівської та Бершадської місцевих прокуратур, що діють з метою захисту інтересів держави в особі місцевих територіальних громади, вказані земельні ділянки загальною площею понад 12 га та вартістю майже 340 тис. грн набудуть належного юридичного оформлення, що дасть можливість територіальним громадам користуватися та розпоряджатися ними.

На даний час вказані заяви знаходиться на розгляді в районних судах.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1697