Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.04.2019

За втручання прокуратури, на Вінниччині припинені порушення в сфері публічних закупівель у галузі освіти

Господарським судом Вінницької області задоволено 2 позови керівників Могилів-Подільської та Калинівської місцевих прокуратур Вінницької області, в інтересах держави, про визнання недійсними договорів купівлі-продажу продуктів харчування для дошкільного та середніх закладів освіти району.

Йдеться про те, що укладені між керівниками освітніх установ та фізичними особами – підприємцями договори про закупівлю товарів, усупереч вимог Закону України "Про публічні закупівлі", не містять конкретного найменування, кількості продукції, що закупляється. Відсутність предмета договору та специфікації до нього є порушенням принципів здійснення закупівель, визначених у ст. 3 Закону України "Про публічні закупівлі" щодо відкритості  та прозорості на всіх стадіях закупівель. 

Укладення правочину, всупереч правовим нормам, не лише порушує принципи законності, але й може у подальшому призвести до надання неякісних послуг щодо здійснення поставки продуктів харчування, які можуть вживати діти дошкільного та шкільного віку.

Беззаперечно, забезпечення здоров’я майбутнього покоління є першочерговим завданням держави та її органів, а тому у кожному навчальному закладі має бути належно організоване якісне та безпечне харчування дітей.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1809