Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.04.2019

Органами прокуратури Вінниччини вживаються заходи представницького характеру, направлені на усунення порушень вимог Закону України "Про публічні закупівлі"

Жмеринською місцевою прокуратурою Вінницької області, за результатами опрацювання системи публічних закупівель PROZORRO, виявлені порушення Закону України "Про публічні закупівлі" під час проведення міським комунальним підприємством відкритих торгів на закупівлю послуг з технічного обслуговування ліфтів за бюджетні кошти.

Зокрема, встановлено, що до участі у процедурі закупівлі подали пропозиції два підприємства-учасники, які є пов’язаними між собою особами, оскільки одна і та ж юридична особа є їх засновником і володіє більше 25% у статутному капіталі обох підприємств.

За таких обставин, учасники торгів мали можливість узгодити свою поведінку під час проведення процедури закупівлі, що у свою чергу призвело до порушення вимог законодавства щодо прозорості торгів, принципів недискримінації учасників, максимальної ефективності закупівель та економії бюджетних коштів і, як наслідок, до неправомірного їх витрачання.

Місцева прокуратура, з метою захисту інтересів держави, звернулася до суду з позовом про визнання недійсним рішення про визначення переможця відкритих торгів та договору щодо закупівлі за бюджетні кошти на загальну суму майже 700 тис. гривень.

Наразі позов перебуває на розгляді в господарському суді Вінницької області.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1492