Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.04.2019

Зупинено сприяння діяльності терористичної організації

Прокуратурою Вінницької області забезпечується нагляд у формі процесуального керівництва у кримінальному провадженні за фактом сприяння діяльності терористичної організації ДНР шляхом легалізації недійсних паспортних документів її учасникам, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України.
У ході досудового розслідування встановлено, що двоє осіб, які проживають у м. Донецьк, сприяли учасникам терористичної організації ДНР шляхом проведення незаконної вклейки фото у їх паспорти громадянина України по досягненню 25/45 років, без особистої присутності власників паспортів.
Даних осіб затримано та повідомлено їм у відповідності до вимог КПК України про підозри у вчиненні інкримінованого злочину.
Окрім того, за результатами розгляду погодженого прокурором клопотання, слідчим суддею 10.04.2019 та 11.04.2019 зловмисникам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без альтернативи.
Наразі досудове розслідування триває, а також проводиться комплекс необхідних слідчих (розшукових) дій щодо встановлення всіх обставин правопорушення та притягнення винних осіб до відповідальності.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

 

кількість переглядів: 1813