Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.04.2019

Затримано чергового посадовця та керівника підрядної організації, котрі наживалися за рахунок бюджетних коштів

Як відмітив прокурор області Соколовий В.П., за сприяння керівництва обласної державної адміністрації прокуратурою Вінницької області, спільно з співробітниками Управління захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчими СУ ГУНП У Вінницькій області на одержанні неправомірної вигоди в сумі 180 тис. гривень затримано директора одного із департаментів Вінницької обласної державної адміністрації.
Вказана особа одержала неправомірну вигоду від керівника підрядної організації за позитивне вирішення питань щодо визнання належного йому підприємства переможцем державних закупівель, а також безперешкодну здачу об’єкту реконструкції вартістю 1,8 млн. гривень.
Крім того, затримано й керівника підрядної організації за надання такої неправомірної вигоди.
Наразі вирішується питання щодо повідомлення останнім про підозру у вчиненні злочинів та обрання міри запобіжного заходу.
Довідково: ч. 3 ст. 368 КК України: одержання службовою особою неправомірної вигоди, за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду, будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - карається позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
Ч. 3 ст. 369  КК України: надання неправомірної вигоди, службовій особі, яка займає відповідальне становище, за вчинення чи невчинення службовою особою в інтересах того, хто надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища –караються позбавленням волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2375