Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.04.2019

На Вінниччині директору підприємства повідомлено про підозру в ухиленні від сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

Прокуратурою Вінницької області спільно з слідчим управлінням  фінансових розслідувань Головного управління ДФС Державної фіскальної служби  у Вінницькій області повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 212-1 КК України директору одного із підприємств області. Він умисно не забезпечив надходження до державного бюджету нарахованої, але не сплаченої суми коштів єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування в сумі понад 1,5 мільйона гривень.

Наразі слідство триває, матеріали кримінального провадження готуються для звернення до суду з обвинувальним актом.

Довідково: ч. 1 ст. 212-1 КК «Ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» - Умисне ухилення від сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування чи страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування, вчинене службовою особою підприємства, установи, організації незалежно від форми власності або особою, яка здійснює підприємницьку діяльність без створення юридичної особи, чи будь-якою іншою особою, яка зобов'язана його сплачувати, якщо таке діяння призвело до фактичного ненадходження до фондів загальнообов'язкового державного соціального страхування коштів у значних розмірах, - карається штрафом від однієї тисячі до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1656