Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

Повідомлено про підозру керівнику державного кар’єру та його спільнику, які системно розкрадали державне майно

Прокуратурою Вінницької області повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 191, ч. 2 ст. 240 КК України, директору одного із державних підприємств та керівнику товариства, які, упродовж 2017-2018 років, за відсутності дозвільних документів, організували незаконне  видобування корисних копалин загальнодержавного  значення на території недіючого кар'єру, видаючи їх, ніби-то, за відходи виробництва.

У подальшому, незаконно видобутий з родовища вапняковий щебінь, дані особи оформлювали, як продукцію, належну окремій комерційній структурі й реалізовували її на території України.

Наразі слідством вживаються заходи щодо обрання останнім міри запобіжного заходу.

Довідково: ч. 3 ст. 191КК України - привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем,- карається обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
ч. 2 ст. 240 КК України - порушення правил охорони або використання надр,- карається штрафом від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1777