Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.03.2019

Подолання корупції у приватному секторі

Одним з найбільш небезпечних чинників, що гальмують розвиток економіки України є корупція в приватному секторі. Остання впливає на ціну товарів, робіт і послуг, яка підвищується за рахунок «корупційних витрат», в результаті чого страждає споживач чи клієнт або ж власник. Зазначене не могло залишитися поза увагою прокуратури Вінницької області.

Так, до суду, для розгляду по суті, скеровано обвинувальний акт щодо начальника відділу матеріально-технічного постачання відокремленого департаменту по виробництву залізобетонних виробів одного із акціонерних товариств Вінниччини, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368-3 КК України.

Установлено, факт одержання службовою особою юридичної особи приватного права майже 30 тисяч  гривень неправомірної вигоди для себе, вчинення дій з використанням наданих їй повноважень в інтересах того, хто надає таку вигоду.

Санкція ч.3 ст. 368-3 КК України передбачає  штраф від п’ятисот до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до двох років.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1853