Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.03.2019

На Вінниччині прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи, учасники якої заподіяли шкоди інтересам державного підприємства на суму майже 1,5 млн гривень

Прокуратурою Вінницької області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи, учасники якої впродовж минулого 2018 року займались незаконними оборудками у сфері лісогосподарської діяльності. Досудове розслідування здійснювалось слідчим управлінням ГУНП у Вінницькій області. Злочин розкрито за співпраці із управлінням захисту економіки у Вінницькій області Департаменту захисту економіки Національної поліції України.

Так, з метою незаконного заволодіння лісопродукцією, члени злочинного угруповання створювали надлишки ділової лісопродукції цінних порід (дуб, ясен) шляхом внесення недостовірних даних до документів бухгалтерського обліку, у яких умисно занижували сортимент, породу та об’єм фактично заготовленої ділової деревини, штучно завищуючи при цьому у звітності сортимент інших менш цінних порід деревини (граб) та завищуючи об’єм технічної деревини (дрова).

Протиправними діями обвинувачених заподіяно шкоди інтересам державного підприємства на суму майже 1,5 млн  гривень.

За результатами слідства, на розгляд суду направлено обвинувальний акт по обвинуваченню 3 осіб – учасників організованої злочинної групи, за ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України.

Довідково: за вчинення вказаного кримінального правопорушення санкцією  ч. 5 ст. 191 КК України передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1661