Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.03.2019

На Вінниччині засуджено двох осіб за пропозицію та надання неправомірної вигоди працівникам поліції

Піщанським районним судом Вінницької області ухвалено два вироки стосовно двох жителів Крижопільського району, яких визнано винними в злочинах у вигляді пропозиції та наданні неправомірної вигоди працівникам поліції Крижопільського відділення поліції Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області. Публічне обвинувачення у кримінальних провадженнях підтримувалось прокурором Бершадської місцевої прокуратури.

Установлено, що, 02.08.2018, один із чоловіків, перебуваючи в приміщенні Крижопільського відділення поліції, запропонував надати неправомірну вигоду в сумі 500 грн. службовим особам Крижопільського ВП з метою вирішення питання про скасування арешту належного йому автомобіля марки ВАЗ.

Також, 20.08.2018, інший чоловік, з метою уникнення відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 130 КУпАП, діючи з прямим умислом та розуміючи, що надає неправомірну вигоду службовим особам – поліцейським Крижопільського ВП Бершадського ВП ГУНП у Вінницькій області, надав працівникам поліції неправомірну вигоду в сумі 400 грн.

Прокуратурою в суді доведено провину зловмисників. Їх дії судом кваліфіковано за ч. 1 ст. 369 КК України та призначено покарання у вигляді штрафу в розмірі 8 тис. 500 грн кожному.

Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1770