Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2019

У прокуратурі Вінницької області навчались прокурори, судді та працівники органів державної виконавчої служби (фото)

Сьогодні, 22 березня, у прокуратурі Вінницької області, відбувся навчально-методичний семінар під час якого  заступники керівників, прокурори місцевих прокуратур, які відповідають за здійснення представницької діяльності, мали можливість обговорити проблемні питання при здійсненні представництва інтересів держави в суді в умовах законодавчих змін з представниками судової влади – суддями господарського суду Вінницької області, Вінницького окружного адміністративного суду та представником Головного територіального управління юстиції у Вінницькій області.

Відкриваючи зібрання, заступник прокурора Вінницької області Андрій Шпортун зауважив, що виникла необхідність в обговоренні проблемних питань, які виникають у равозастосовній практиці та орієнтуванні на перспективні напрями представницької діяльності. "Важливим елементом представницької діяльності прокурора є отримання інформації, яка може містити дані про порушення закону та необхідність вжиття цивільно-правових заходів. З метою оперативного збору цієї інформації,  державою запущено інтегровану автоматизовану систему державного нагляду(контролю). Цей електронний ресурс дає змогу прокурору, без надсилання запитів до органів влади і контролю, у вільному доступі ознайомитись із планами та результатами перевірок, копіями первинних документів, попередньо встановити наявність чи відсутність порушення інтересів держави," - сказав головуючий.

Увагу прокурорів місцевих прокуратур акцентували на  питанні, що стосується реагування на порушення антикорупційного законодавства, особливо, державних закупівель.

Учасники семінару визначились з специфікою представницької діяльності в умовах сьогодення та намітили шляхи подальшої співпраці.

                                    

            

              
 
Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 2029