Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.03.2019

На Вінниччині, за втручання прокуратури, територіальній громаді повернуто земельну ділянку вартістю 507 тис. грн

Господарським судом Вінницької області задоволено позов прокуратури щодо повернення територіальній громаді земельної ділянки вартістю 507 тис. грн.

Установлено, що фізичній особі підприємцю передано в оренду земельну ділянку на територій Агрономічної сільської ради для розміщення об’єкту торгівлі та пункту громадського харчування, на умовах оренди. Однак, підприємець допустив порушення земельного законодавства: систематично не сплачував орендну плату за користування землею та передав спірну ділянку в суборенду без погодження з розпорядником землі.

Зважаючи на вказані порушення, прокуратура заявила позов про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки площею 0,15 га, нормативно-грошовою оцінкою 507 тис. грн. Судом першої інстанції задоволено позов, проте підприємець оскаржив це рішення в апеляційному порядку.

Північно-західний апеляційний господарський суд, врахувавши доводи сторін, підтримав позицію прокуратури, відмовив у задоволенні апеляційної скарги та залишив рішення Господарського суду Вінницької області без змін.


Прес-служба прокуратури Вінницької області

кількість переглядів: 1722